Veelgestelde vragen

Neem direct contact met ons op. U kunt snel bij ons terecht en in veel gevallen kunnen we de reparatie uitvoeren binnen 1,5 uur. Ga in geen geval zelf lijmen of de prothese slijpen. Dit kan een professionele reparatie onmogelijk maken en uw garantie komen te vervallen.
Bij een volledige gebitsprothese (kunstgebit) slinken over verloop van tijd de kaken. De onderkaak slinkt hierbij sneller dan de bovenkaak. Hierdoor kan de gebitsprothese los gaat zitten of klachten veroorzaken. Bij regelmatige controle kunnen problemen worden voorkomen en, indien nodig, de pasvorm worden aangepast (rebasen). Dit is vooral belangrijk, indien tanden en kiezen kort geleden zijn getrokken of wanneer uw gebitsprothese ouder is dan 5 jaar. In het laatste geval kan vervanging van de prothese wenselijk zijn.
Vanaf het eerste bezoek tot het daadwerkelijk plaatsen werken wij zelfstandig aan uw prothese. Hierbij bespreken wij met u uw persoonlijke wensen. Na enige bezoeken aan onze praktijk beoordelen wij samen met u de in was gemaakte proefprothese. De stand van de tanden, de esthetiek en de techniek worden daarbij nauwkeurig gecontroleerd. Veranderingen zijn nu nog mogelijk. Als alles is goedgekeurd wordt de prothese afgemaakt en geplaatst. Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen van een nieuw kunstgebit moet u rekenen op ongeveer vijf bezoeken. De kosten van een prothese zal veelal door ons direct bij uw zorgverzekeraar worden gedeclareerd. Wij kunnen u hierover nader voorlichten.

Onze tips

  • Doe het gebit ’s nachts uit
  • Laat uw gebit en de mond minstens een keer per twee jaar controleren.
  • Repareer nooit zelf uw gebit
  • Vul de wasbak met water voordat u uw gebit schoonmaakt
  • Borstel ook de kaken en het tandvlees
  • Raadpleeg bij reparatie of slechte pasvorm uw tandprotheticus

Tandprothetische praktijk Besselink maakt graag tijd voor u

Openingstijden:

Ma-do: 8.30 – 17.00

Vrij: 8.30 – 15.00

Behandeling op afspraak

ONT KRTP

Contact:

0172 – 425 999

info@tppbesselink.nl

Europalaan 63 2408 BJ,
Alphen aan de Rijn

Copyright © 2022 TPP – Alle rechten voorbehouden

FAQ